З метою обговорення змісту, якості та перспектив освітньої програми другого (магістерського) рівня 025 «Музичне мистецтво» 18 квітня відбулася зустріч завідувачів кафедр Інституту мистецтв РДГУ з стейкхолдерами. В обговоренні взяли участь директор Львівського музичного ліцею імені Соломії Крушельницької, заслужений діяч мистецтв України, професор Лев Закопець;  соліст-вокаліст Вінницької філармонії Володимир Полторацький; заступник директора з методичної роботи центру дитячої юнацької творчості МЖК 1 м.Львів, викладачка Давидівської школи мистецтв (фортепіано) Наталія Левчук; викладач Рівненської 2-ї дитячої музичної школи (духові інструменти) Едуард Сернюк; кандидат педагогічних наук, завідувач циклової комісії Кам’янець-Подільського мистецького фахового коледжу Роман Ковальський.

На зустрічі Л.Закопець зазначив, що, оскільки ми інтегрувались у європейський мистецький ринок необхідно звернути увагу на знання студентами менеджерської діяльності, розуміння її специфіки. Також Р.Ковальським та Е.Сернюком було зазначено про удосконалення оркестрово-ансамблевої підготовки, що сформує у випускників фахові компетентності такої діяльності.

Підсумком зустрічі була пропозиція завідувачів кафедр віднайти можливість ввести до переліку вибіркових дисциплін в освітню програму 025 «Музичне мистецтво» дисципліну «Менежмент в мистецтві» та збільшити кількість кредитів на дисципліну «Оркестровий клас». Обговорення пройшло у конструктивній та доброзичливій атмосфері.

 

Back to top