20 квітня в рамках мовного клубу «Розмовляємо українською» студентка філологічного факультету Анна Вознюк провела майстер-клас із основ писанкарства для тимчасово переселених із зони бойових дій. Учасники заходу дізналися про символіку великодніх зображень і самі виготовили писанки з побажаннями добра та щастя. Мовно-освітня складова заходу реалізувалася в словниковій роботі, яку запропонували викладачі кафедри української мови імені проф. К. Ф. Шульжука.

Проєкт мовного клубу, започаткований філологами-україністами на базі Етнолінгвістичного центру (керівник проф. Совтис Н. М.), залучає тимчасових переселенців до українськомовного середовища й етнонаціонального простору, допомагає їм подолати мовний бар’єр, удосконалити навички усного мовлення.

Участь у мовному клубі можуть узяти всі (незалежно від віку та рівня освіти), хто вже почав спілкуватися українською або лише планує це зробити.

Заняття у формі тематичних бесід, презентацій, мистецьких майстер-класів тощо покликані сприяти невимушеній комунікації та створити атмосферу взаємодії.

Наступне засідання мовного клубу відбудеться 27 квітня о 14:30 в ауд. 309 навч. корпусу № 2 (вул. Пластова, 31). Запланована тематична бесіда про вимову голосних і приголосних звуків в українській мові.

Телефони для довідок 0968757303, 0972645323

Back to top