2 листопада 2021 року в режимі онлайн відбулися VІІІ Наукові читання «Інновації у музичній освіті та мистецтві», організовані Студентським науковим товариством Інституту мистецтв РДГУ. До обговорення актуальних проблем музичної педагогіки та музикознавства долучилися студенти коледжів та університетів, які прагнуть позитивних змін у сучасній гуманітарній сфері.

Широкий діапазон тем доповідей учасників заходу показав різноманітність наукових інтересів здобувачів вищої освіти з Рівного, Дрогобича, Бару. Важливо, що молодь стрімко реагує на соціокультурні реалії та шукає нові підходи до вирішення викликів сьогодення. Зокрема, у виступах доповідачі торкалися питань збереження та вивчення музичного фольклору; мастерінгу в академічній музиці; специфіки репертуару для домашнього музикування; особливостей музично-творчого розвитку учнів санаторної школи та ін.

Отож наукова діяльність майбутніх гуманітаріїв сприяє не тільки підвищенню їх рівня готовності до професійної діяльності, але й може привести до успішної реалізації реформ в освіті та мистецтві незалежної України.

Модератор зустрічі – доц. Прокопович Т.Ю.

 

 

 

 

 

 

Back to top