В Рівненському державному гуманітарному університеті для здобувачів ступеня доктора філософії за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки 15 квітня 2021 р. відбулась гостьова лекція доктора педагогічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, головного наукового співробітника Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського Ольги Василівни Сухомлинської.

До лекції, окрім здобувачів освіти з 011, долучилися здобувачі інших спеціальностей (релігієзнавство, політологія, психологія), викладачі кафедри теорії і методики виховання, і викладачі, які забезпечують викладання навчальних дисциплін в аспірантурі.

Основні блоки лекції стосувалися таких проблем: технологічні аспекти роботи над дисертацією; методологія організації дослідження з освітніх, педагогічних наук; історіографія та джерелознавство історико-педагогічних досліджень; педагогічна персоналія в історико-педагогічному дослідженні; освітньо-виховний процес в історичному вимірі.

Ольга Василівна у інтерактивній бесіді з майбутніми докторами філософії, викладачами зупинилася на найбільш контроверсійних моментах підготовки якісного дослідження доброчесним дослідником.

Академік Сухомлинська О. В. дала цікаві конкретні поради молодим науковцям, відповіла на запитання, висловила прогностичні ідеї щодо розвитку української науки.

Щиро дякуємо шановній О. В. Сухомлинській за цікаву й інформаційно насичену лекцію, за віднайдену можливість для спілкування зі здобувачами наукового ступеня PhD РДГУ.

Back to top