Всеукраїнський форум митців  у галузі хореографічного мистецтва «Хореографія  без  кордонів»  відбувся 13-14 лютого 2021 року в міському палаці культури. Організаторами дійства виступила кафедра хореографії РДГУ, ГО «Рівненська секція ради танцю» за сприяння управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Форум присвячений  збереженню  культурних здобутків та світових традицій у галузі хореографії.  Було залученно  до співпраці провідних спеціалістів та професіоналів у сфері танцю, авторитетних та заслужених діячів мистецтва, викладачів шкіл танцю для збереження культурних надбань та створення сприятливих умов розвитку танцювальної культури в Україні та світі.

На форум приїхали учасники з Луганської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Миколаївської, Івано-Франківської, Харківської , Чернігівської, Волинської, Вінницької, Рівненської областей України.

Після урочистого відкриття форуму всі учасники перемістилися у танцювальні класи палацу де і проводилася  до пізньої ночі практична частина форуму. Учасники були надзвичайно виснажені, але водночас щасливі, що отримали вагомий багаж знань у галузі хореографії теоретично-методичного спрямування і закріпили всі знання на практиці. А 14 лютого на учасників форуму  чекала екскурсія до Таємничих підземель Рівного та науково-практична конференція на якій учасники репрезентували інноваційні, теоретично-методичні, інклюзивні методики в хореографічному мистецтві.  

17 лютого, в рамках форуму, кафедра хореографії РДГУ провела студентську науково-практичну конференцію, на якій здобувачі в/о І (бакалаврського) та ІІ (магістерського) ступеня спеціальності 024 Хореографія представили тези доповідей за темами кваліфікаційних робіт. Науково-творча, дружня атмосфера панувала серед учасників І Всеукраїнського форуму  митців у галузі хореографічного мистецтва «Хореографія без кордонів !» До нових форумів!!!

          

Back to top