28 травня 2020 року в режимі онлайн відбулися V Наукові читання «Інновації в музичній освіті та мистецтві». Організатором віртуальної зустрічі стало Студентське наукове товариство Інституту мистецтв РДГУ. За допомогою сервісу Zoom до обговорення актуальних тем музичної педагогіки та мистецтвознавства долучилася молодь, яка здобуває освіту в університетах Рівного та Дрогобича.

Дослідники-початківці набули цінний досвід обміну думок і ведення дискусії. Дружня підтримка наукових керівників - доц. Бобечко О. Ю. (Дрогобич),  доц. Гумінська О. О. (Рівне), доц. Прокопович Т. Ю. (Рівне) – допомогла показати доповідачам достойні результати пошукової діяльності.

Піднесений тон наукового заходу задало представлення робіт переможців Конкурсу есе до 250-річчя Л. ван Бетховена. Магістрантка Світлана Бабяк,  студентки ІІІ курсу Іванна Сакалош і Лідія Співак вразили учасників читань своїм нетрафаретним поглядом на творчість геніального композитора. Особливо зворушила відеопоезія С. Бабяк під звуки Місячної сонати.

Форум майбутніх гуманітаріїв в умовах карантину по-новому відкрив  сенс бетховенського афоризму: «Розвиток мистецтва і науки завжди був і залишається найкращим зв’язком між самими віддаленими народами». Перефразовуючи класика можна додати: наукова розмова про музику зблизила у віртуальному просторі молодь із різних областей України, які з нетерпінням чекають повернення у звичне русло навчання і професійного зростання.

Куратор СНТ,
кандидат мистецтвознавства Тетяна Прокопович

 

 

 

 

 

 

Back to top