Наш університет включено до переліку прогресивних закладів вищої освіти, які використовують метод кейсів у освітньому процесі на ресурсі https://casers.org. Використання бізнес-кейсів в освітніх програмах рекомендовано Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Ця платформа дозволяє представникам бізнесу та державного сектору організовувати кейси й залучати до вирішення студентів, випускників, світчерів, здобувачів, фрілансерів, галузевих фахівців та всіх охочих. Можна організувати кейси:

  • Реальні (Реальна ситуація і реальні дані)
  • Імітаційні (Реальна ситуація і змодельовані дані)
  • Вигадані (Змодельована і ситуація, і дані)

Тобто викладачі можуть запропонувати свої кейси для студентів одного чи декількох університетів з освітньою метою, однак на платформі представлені й реальні кейси від компаній, що працюють на ринку України.

Кейс-метод (англ. Case method, метод кейсів, метод конкретних ситуацій, метод ситуаційного аналізу) — техніка навчання, що використовує опис реальних економічних, соціальних і бізнес-ситуацій. Ті, що навчаються повинні досліджувати ситуацію, розібратися в суті проблем, запропонувати можливі рішення і вибрати найкраще з них. Кейси ґрунтуються на реальному фактичному матеріалі або ж наближені до реальної ситуації.

Навіщо навчати за кейс-методом?

Готовий практичний матеріал

Вам не потрібно придумувати та готувати завдання для студентів. Просто оберіть кейс на платформі та дайте його студентам на практичному занятті або замість реферату.

Мотивація студентів

Компанії часто пропонують цінні призи та стажування авторам найкращих рішень кейсів. Подарунки та можливості, які пропонує компанія, будуть мотивувати ваших студентів розробити найкраще рішення, а отже — старанно навчатися.

Збільшити працевлаштування студентів                  

Найкращих учасників компанії радо запрошують на стажування або роботу. Тому регулярна участь університету у кейс-чемпіонатах збільшує рівень працевлаштування студентів до компаній-лідерів індустрій.

Налагодження діалогу з бізнесом

Завдяки участі у кейсі ви можете спілкуватися з ТОП-менеджерами компаній та отримати їхні контакти для подальшої співпраці (запрошення на лекцію, організації практики для студентів).

Back to top