30 квітня 2024 року кафедрою історії, теорії музики та методики музичного виховання було організовано та проведено відкрите бінарне практичне заняття з  теми «Методика розучування пісні» для здобувачів освіти спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) з курсу «Методика музичної освіти» та «Музична педагогіка: традиції, інновації».

Оксана Олексіївна Гумінська, доцент кафедри історії, теорії музики та методики музичного виховання, кандидат педагогічних наук, та запрошена викладачка Світлана Василівна Малько, художній керівник Зразкового естрадного хору «Кольорові ноти» Рівненського міського будинку культури, стейкхолдер, поєднали музично-педагогічною співпрацею бакалаврів курсів та магістрантів для опрацювання важливих для спеціалістів 014 Середня освіта (Музичне мистетцво) питань:

представлення методики розучування пісні у формі плану-алгоритму дій, поєднання традицій та інновацій у роботі над музичним твором.  Центром заняття став практикум розучування пісні «Дій! Мрій!» (український текст Світлани Малько) з нового підручника інтегрованого курсу «Мистецтво» для 7 класу (авт. О. Гайдамака, Н. Лємєшева), який продемонстрував основні елементи методики та оригінальні підходи у вокально-хоровій роботі С. В. Малько.

Здобувачі вищої освіти побачили і «прожили» унікальний авторський досвід розучування пісні вчителя-практика, візуалізацію-схему навчального матеріалу, комплексне використання різних видів діяльності, поєднання вирішень завдань двох освітніх компонентів.

Навчальне заняття із стекхолдером стало новою формою, що мотивує до опанування професією, демонструє активну включеність у творчий процес зацікавлених осіб (здобувачів освіти, викладачів, вчителів), дозволяє бачити наших випусників професійно успішними і творчими!

Back to top