З метою популяризації видань викладачів РДГУ (монографій, підручників, науково-методичних посібників, інших наукових праць) наукова бібліотека запрошує їх авторів на «Наукові зустрічі» зі студентами.

20 березня в рамках циклу «Наукові зустрічі» в науковій бібліотеці РДГУ 
відбулася презентація наукового доробку 
професора кафедри всесвітньої історії Михальчука Романа Юрійовича.

Ведуча заходу – працівник наукової бібліотеки Смірнова І. Г. проінформувала студентів факультету історії, політології, міжнародних відносин, присутніх на заході, з творчою біографією науковця, тематикою його наукових досліджень. А це історія рідного краю, трагічні події Голокосту в часи  Другої світової війни.

Михальчук Роман Юрійович у своєму виступі детальніше розповів про історію написання своїх книг, зокрема таких як: «Мізоч: трагічні сторінки історії. 1939-1955» (Рівне, 2010) та 2-е і доповнене видання (Київ, 2022); збірника біографічних довідок «(Не)відомі  мізочани: 50 імен» (Рівне, 2019); збірника біографічних довідок «(Не)відомі  мізочани: 100 імен (Рівне, 2022); фотоальбому  «Краса і велич Мізоцького краю» (Рівне, 2021); монографії «Смерть і виживання під час Голокосту: терени сучасної Рівненщини (Рівне, 2022) та інших видань.

Студенти та викладачі, присутні на заході,  мали можливість познайомитися з науковим доробком  професора  Михальчука Р. Ю., які наукова бібліотека представила в експозиції виставки. Серед них і статті, опубліковані в збірниках наукових записок РДГУ «Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії» та інших виданнях.

По закінченні заходу Роман Юрійович відповів на запитання слухачів та подарував студентам буклети фотосвітлин, про Мізоч (упорядкування цього видання було здійснене науковцем).

Щиро дякуємо професорові Михальчуку Роману Юрійовичу за подаровані науковій бібліотеці РДГУ книги, за цікаву зустріч та бажаємо успіхів у подальшій науковій діяльності.

Back to top