11 березня 2024 року студенти й викладачі філологічного факультету взяли участь в урочистостях із нагоди 210-тої річниці з дня народження Кобзаря.

Спочатку представники факультету вирушили до Територіального центру соціального обслуговування м. Рівного, куди були запрошені на святкове заняття в Університеті третього віку. До уваги слухачів філологи запропонували гостьову лекцію про роль Тараса Шевченка у становленні нової української літературної мови. На завершення студенти-україністи емоційно прочитали вірші Кобзаря, чим викликали захват аудиторії та надихнули присутніх також долучитися до виступів.

Далі філологи взяли участь в університетському концерті на вшанування Тараса Шевченка, де традиційно декламували поезію. Першокурсниці Анна Касянчук, Альона Калінчук і Марія Мальцева натхненно виконали твори «Думка (Тяжко-важко в світі жити…)», «І мертвим, і живим..», «Мені однаково…». Студентський декан Дмитро Грицаюк майстерно передав настрій балади «За байраком байрак…». А доцент кафедри української літератури Ірина Анатоліївна Бестюк вразила глядачів інтелектуальним виступом про творчий діалог поетів різних поколінь із Шевченком.

Back to top