08 березня 2024 року у Рівненському державному гуманітарному університеті відбулася зустріч помічника-консультанта народного депутата України Дмитра СОЛОМЧУКА Світланою ДЗЕНІК з працівниками університету: т.в.о. ректора РДГУ, доктором психологічних наук, професором Романом ПАВЕЛКІВИМ,  відповідальним секретарем приймальної комісії, доцентом Василем ЛЕВЧУКОМ, заступником відповідального секретаря, керівником освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» Ольгою СЛОБОДОЮ, директором студмістечка Вірою БАБАК, керівником центру студентської соціальної служби Вікторією РИБАК.

Мета зустрічі – обговорити діяльність освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас -Україна», які функціонують на базі університету, а також особливості прийому на навчання для здобуття вищої освіти вступників з тимчасово окупованих територій, у яких з об’єктивних причин відсутній документ про повну загальну середню освіту. Паралельно піднімались питання щодо умов проживання таких здобувачів у гуртожитках та їх соціальний супровід при вирішенні нагальних життєвих питань.

Наприкінці зустрічі сторони погодили питання подальшої співпраці, окреслили важливі напрями підтримки та супроводу вступників з числа внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій та територій активних бойових дій, намітили шляхи покращення діяльності освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна».

Back to top