7 квітня 2021 року відбулося засідання Президії Національної академії педагогічних наук України, на якому обговорювалося питання «Діяльність Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В. О. Сухомлинського щодо розвитку сухомлиністики в освітньо-науковому просторі: досвід і перспективи».

Члени Президії НАПН України заслухали та обговорили доповідь директорки Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В. О. Сухомлинського Л. Д. Березівської та інформацію голови комісії – дійсного члена НАПН України І. Д. Беха.

Про співпрацю ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського та Рівненського державного гуманітарного університету щодо розвитку сухомлиністики на засіданні виступила докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри теорії і методики виховання, директорка Регіонального комплексного науково-методичного центру інноваційних технологій освітнього процесу при РДГУ Оксана Борисівна Петренко.

Зокрема, О. Б. Петренко зазначила, що співпраця між бібліотекою і університетом, яка здійснюється в межах угоди про співпрацю між РДГУ та ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, набула системного характеру і дійсно є реальним прикладом інтеграції науки й педагогічної практики. Найбільш яскравим прикладом співпраці є спільне проведення XXVI, XXVIІ Всеукраїнських читань «Василь Сухомлинський у діалозі із сучасністю»; активна участь викладачів і аспірантів університету у семінарах, круглих столах, які проводить ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського.

Співпраця з ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського сприяє покращенню рівня наукових дослідницьких робіт здобувачів освіти та уможливлює узагальнення творчого впровадження педагогічних ідей В. О. Сухомлинського в сучасному освітньо-виховному просторі Рівненщини.

Детальніше з матеріалами засідання Президії НАПН України можна ознайомитися на сайтах НАПН України http://naps.gov.ua/ua/ та Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В. О. Сухомлинського https://dnpb.gov.ua/ua/.

Back to top