28 січня у Рівненському державному гуманітарному університеті пройшли навчання з пожежної безпеки та цивільного захисту населення для комендантів гуртожитків та навчальних корпусів.

Зокрема,  представники ГУ ДСНС у Рівненській області Вадим Чубик та Олексій Нагачевський нагадали про обов’язки осіб, відповідальних за пожежну безпеку, основні вимоги пожежної безпеки до утримання будинків, приміщень, евакуаційних шляхів і виходів, електроустаткування, первинних засобів пожежогасіння, систем протипожежного захисту, розповіли алгоритм дій у разі виникнення пожежі та проведенні евакуації людей.  Окрім того, спільно з інженером пожежної безпеки РДГУ Віктором Степанюком, представники ДСНС провели практичне заняття із ліквідації займання.

Натомість викладач НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області Володимир Павлюк нагадав присутнім про алгоритми дій населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій та терористичних проявів. Окрім того, лектор закцентував увагу на  демеркуризації - комплексі заходів, спрямованих на зниження концентрації парів ртуті в повітрі приміщень до гранично допустимої.

Back to top