Надрукувати

Викладачі кафедри практики англійської мови та методики викладання Антоненко Н.Є. та Фрідріх А.В. взяли участь у тренінгу "Activating Learning through the Arts/Applied Drama Institute", який пройшов у м. Варшава (Польща) за підтримки The Center for Citizen Education (Варшава, Польща) та Посольства США у Варшаві. Серед учасників були 30 викладачів з України та 30 з Польщі, які активно співпрацювали, спілкувалися та навчалися.

Протягом трьох днів тренінгу учасники ознайомилися з підходом Drama Based Pedagogy (DBP) - Педагогіка, заснована на драмі - який не лише посилює залучення учнів та покращує їхню успішність, але й допомагає вирішити проблеми інтеграції у колектив.

На тренінгу команда Інституту прикладної драми з Університету Техасу (Остін, США) та Університету в Баня-Луці (Боснія і Герцеґовина) представила креативні стратегії викладання, засновані на грі, творчості та співпраці, Учасники отримали не лише гнучкі, нестандартні інструменти для реалізації основної навчальної програми, а й, що найважливіше, навчилися методам розвитку емпатії, запобігання ізоляції найбільш вразливих верств населення та формування стійкості до медіа-маніпуляцій.

Педагогіка, заснована на театральному мистецтві, підтримує педагогічні практики, які цінують розмаїття та створюють безпечний, інклюзивний та всеохоплюючий простір.