Надрукувати

Конкурс наукових, науково-технічних робіт та проєктів, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструменту допомоги Європейського Союзу для виконання зобов’язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» буде оголошено після 10 листопада 2021 року. 

Конкурс проводиться з метою надання фінансової підтримки на:

  1. придбання обладнання та матеріалів для проведення наукових досліджень за пріоритетами Рамкової програми Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020" закладами вищої освіти та науковими установами з метою стимулювання їх участі у програмі "Горизонт Європа" за результатами конкурсного відбору науково-технічних проєктів, спрямованих на придбання наукового обладнання та матеріалів центрами колективного користування науковим обладнанням для проведення наукових досліджень;
  2. реалізацію закладами вищої освіти, суб’єктами малого і середнього підприємництва та науковими установами наукових, науково-технічних робіт та наукових, науково-технічних проєктів за результатами конкурсного відбору наукових робіт та науково-технічних проєктів;
  3. фінансову підтримку інноваційної діяльності закладів вищої освіти, наукових установ за результатами конкурсного відбору науково-технічних проєктів, спрямованих на підтримку інноваційної діяльності закладів вищої освіти та наукових установ;
  4. надання підтримки суб’єктам господарювання, спрямованої на відшкодування витрат на проведення техніко-економічного обґрунтування науково-технічних проєктів у сфері наукових (науково-технічних робіт) та витрат на підтримку інноваційної діяльності суб’єктів господарювання за результатами конкурсного відбору науково-технічних проєктів суб’єктів господарювання, що потребують проведення техніко-економічного обґрунтування.

Тематичні напрями для наукових робіт:

Тематичні напрями для науково-технічних проєкти суб’єктів малого і середнього підприємництва, закладів вищої освіти та наукових установ, а також науково-технічних проєкти суб’єктів господарювання, що потребують проведення техніко-економічного обґрунтування:

Інфраструктурні проекти подаються на конкурс для отримання фінансування на закупівлю інструментів, обладнання та устаткування, що необхідні для проведення тестування, прототипування, експериментальних досліджень, створення та випробування дослідних зразків, виготовлення моделей з метою вдосконалення послуги з надання доступу вченим до обладнання та матеріалів для проведення наукових досліджень.

Детальна інформація за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/nauka/nauka/konkursnij-vidbir-naukovih-naukovo-tehnichnih-robit-ta-proektiv.

Інформація сайту https://mon.gov.ua.