Надрукувати

За дорученням ректора проф. Постоловського Р.М. декан факультету Документальних комунікацій та менеджменту проф. Юхименко-Назарук І.А. взяла участь у ІV Міжнародному форумі «Угода про асоціацію: рушійні інтеграційні зміни», що проходив в Словаччині та Австрії з 23 по 29 лютого 2020 року. У рамках форуму відбулося ряд зустрічей, у результаті яких окреслено подальші напрями співпраці щодо спільних наукових проектів та академічної мобільності.

Відкриття форуму відбулося в Міністерстві освіти і науки, досліджень та спорту Словаччини. Директор з наукової підтримки Словацького центру наукової та технічної інформації при Міністерстві Словаччини Любомир Більські ознайомив з новою інформаційно-комп’ютерною системою адміністрування наукових досліджень, що розроблена в рамках диджиталізації науки та наукових досліджень.

Особливостями реформування освіти і науки в Словаччині є:

Застосування сучасної системи анти плагіату, що включає в себе сукупність всієї наукової інформації країни (регістр наукових публікацій, художніх творів, тезисів та дисертацій).

Створення в Братиславі сучасного Наукового Центру, проведення Європейських ночей досліджень і науки зі змогою подальшого залучення зацікавлених осіб в науку.

Ефективна мотивація мінімум 36 000 учнів та студентів до вивчення природничих та технічних наук.

Мартин Шпоняр представив презентацію про особливості інституційної урядової підтримки наукових досліджень в рамках державного фінансування та грантових програм в Словаччині на  Європейському союзі.

Цікаво те, що передові європейські механізми управління науковими процесами в закладах вищої освіти уже сьогодні запроваджені та ефективно діють в Рівненському державному гуманітарному університеті.