Надрукувати

26 листопада 2019 року на базі психолого-природничого факультету РДГУ відбувся VІ науково-практичний семінар «Актуальні питання розвитку практичної психології на Рівненщині».

Понад 70 практичних психологів Рівненщини та студенти І-VI курсів РДГУ відвідали семінар. Під час пленарного засідання з вітальними словами та загальною інформацією щодо підготовки психологів і підвищення їхньої кваліфікації на Рівненщині виступили:

Павелків Віталій Романович – кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології та психодіагностики, декан психолого-природничого факультету РДГУ;

Воробйов Анатолій Миколайович – кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри загальної психології та психодіагностики РДГУ;

Ставицька Олена Григорівна – кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології та психодіагностики.

Мельник Юлія Василівна – завідувачка навчально-методичного кабінету психологічної служби Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Продовжили роботу пленарного засідання виступами та доповідями щодо проблем психологічної науки. З мотиваційним виступом «Професія психолога: нові грані та можливості» щодо можливостей ефективного започаткування приватної психологічної практики та розвитку професійних якостей і компетентностей, виступила Дружиніна Інна Анатоліївна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології та психодіагностики РДГУ.

Камінська Ольга Володимирівна, доктор психологічних наук, професор кафедри загальної психології та психодіагностики РДГУ, у доповіді «Підходи до психокорекції Інтернет-залежності», зазначила важливість дослідження проблеми адикцій, деталізувала класифікацію підходів та методів психокорекції Інтернет-залежності.

До аналізу проблеми формування адикцій, також звернулися Ставицька Олена Григорівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології та психодіагностики РДГУ, яка у доповіді «Дитячо-батьківські відносини як фактор успішного розвитку дитини», наголосила на важливості впливу на сімейну систему при корегуванні адиктивної поведінки у дітей.

Грабовська Ірина, практичний психолог Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука, у доповіді «Рання діагностика у роботі психолога медичного закладу», зазначила перелік мозкових дисфункцій та сучасні способи їх діагностики.

Борейчук Ірина Олегівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної психології та психодіагностики РДГУ, у доповіді «Толерантність та інтолернатність в освітньому просторі», розповіла про важливість формування толерантного відношення в системі дошкільної, загальної та вищої освіти.

Продовження науково-практичного семінару відбулося у секційних засіданнях, де спікери та учасники визначили перспективи розвитку практичної психології на Рівненщині, окреслили напрямки співпраці РДГУ та центрів практичної психології на Рівненщині з метою організації та удосконалення різних форм підготовки практичних психологів.

У практичному блоці семінару тренери познайомили учасників з сучасними техніками, інструментами та методами роботи у різних напрямках психологічної практики.

Завершився семінар підведенням підсумків роботи та окресленням перспективних напрямків діяльності практичних психологів на Рівненщині.